Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Να θυμίσουμε ότι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE και σήμερα ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν, έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως.

Η θεματική του φετινού εορτασμού μας προκάλεσε όλους να ενεργήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Play your part for a better internet)».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης «Internet στο σπίτι, Εργαλείο γνώσης ή ο εχθρός εντός των πυλών;» συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της ανάδειξης της σπουδαιότητας ασφαλούς χρήσης και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και της επισήμανσης των κινδύνων που κρύβονται σε αυτό.

Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου