Κ.Δ.Α.Π.

Κ.Δ.Α.Π.

Το Κέντρο είναι χώρος έκφρασης και δημιουργίας παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Στόχος του Κέντρου είναι να προσφέρει στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά του μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα η φιλοσοφία της λειτουργίας του στηρίζεται σε 3 βασικούς άξονες:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

αξιοποιείται δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος, εμπλουτίζονται οι εμπειρίες των παιδιών και βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους έκφρασης.

ΓΝΩΣΗ

είναι χώρος προσέγγισης της γνώσης μέσα από την αισθητική αγωγή.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση με ζωογόνους διεξόδους στον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας φίλων.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να αντιμετωπίσουν τις ολιγόωρες υποχρεώσεις τους εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε περιβάλλον δημιουργικό και ευχάριστο.

Το πρόγραμμα δεν είναι απλά μια απογευματινή απασχόληση. Βασισμένο στις αρχές της ισοτιμίας μεταξύ των μελών, της αυτοδιαχείρισης, της ανάληψης ευθυνών και της δημοκρατικής συνύπαρξης το Πρόγραμμα έχει καταφέρει να περάσει στα μέλη του αυτή τη φιλοσοφία αυτοοργάνωσης.

Τα ίδια τα μέλη αναλαμβάνουν ευθύνες, αρμοδιότητες, συμμετέχουν στις σχετικές με το Πρόγραμμα συζητήσεις, παίρνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων κι διοργανώνουν εκδηλώσεις και ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και την ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της αρμονικής συνύπαρξής τους με αυτά και των σχετικών εθελοντικών δράσεων.

Εργαζόμενοι, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και πολλοί εθελοντές συμμετέχουμε στην προσπάθεια πλαισίωσης και υποστήριξης των μελών του Προγράμματος, δίνοντας μεγάλη σημασία στις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Υποστηρίζουμε έτσι ένα Πρόγραμμα με ανοιχτό χαρακτήρα και ευελιξία που θα έχει ενεργή παρουσία μέσα στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα επιδιώκεται η συνεργασία του Προγράμματος με καλλιτεχνικές ομάδες, σχολεία και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας με στόχο την από κοινού διοργάνωση δράσεων στην κοινότητα.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου λειτουργεί δύο ΚΔΑΠ, στο Μέτσοβο και στη Χρυσοβίτσα.

photogallery

Κοινωνική προστασία και Αλληλεγγύη, Παιδεία Πολιτισμός και Αθλητισμός, Περιβάλλον